10 misstag nar du forsoker bygga MVP

En minimum viable product (MVP) är en utvecklingsteknik där en ny produkt introduceras på marknaden med grundläggande funktioner, men tillräckligt för att samla in validerad kunskap om produktens vidareutveckling.


MVP-konceptet används för att testa en produkthypotes med minsta ansträngning och minsta möjliga utveckling. MVP:er används för att samla in den största mängden validerad kunskap om produkten med minsta möjliga ansträngning. Detta tillvägagångssätt hjälper företag att snabbt och effektivt avgöra om deras produktidé är genomförbar, och kan hjälpa dem att undvika att slösa tid och resurser på en produkt som sannolikt inte kommer att bli framgångsrik.


De 10 största misstagen människor gör när de försöker bygga MVP (minimum viable product): 1. Att inte definiera sin MVP tydligt: Det är viktigt att ha en klar uppfattning om vad din MVP är och inte är. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera dina ansträngningar och resurser på de viktigaste funktionerna, snarare än att bli av med onödiga ringsignaler.
 2. Att misslyckas med att validera sin MVP: Innan du börjar bygga din MVP är det avgörande att validera din idé med potentiella kunder. Detta kan göras genom marknadsundersökningar, kundintervjuer eller till och med en målsida för att mäta intresse. Att misslyckas med att validera din MVP kan leda till att du bygger något som ingen vill ha, vilket är ett slöseri med tid och resurser.
 3. Försöker göra för mycket: Det är frestande att försöka packa in så mycket funktionalitet som möjligt i din MVP, men detta kan vara ett misstag. Det är viktigt att hålla din MVP så smal och minimal som möjligt, med fokus på kärnfunktionerna som är absolut nödvändiga.
 4. Inte involvera kunder i processen: Dina kunder är de som i slutändan kommer att använda din produkt, så det är viktigt att få deras input och feedback under utvecklingsprocessen. Detta kan hjälpa dig att bygga en produkt som möter deras behov och åtgärdar deras smärtpunkter.
 5. Ignorera konkurrenterna: Det är viktigt att undersöka och förstå dina konkurrenter när du bygger din MVP. Detta hjälper dig att identifiera alla unika egenskaper eller funktionalitet du behöver inkludera för att differentiera din produkt.
 6. Tänker inte på skalbarhet: Även om det är viktigt att hålla din MVP minimal, är det också viktigt att överväga skalbarhet. Du vill bygga en produkt som enkelt kan utökas och anpassas i takt med att din verksamhet växer.
 7. Testa inte grundligt: Grundliga tester är avgörande för att säkerställa att din MVP är funktionell och användarvänlig. Detta inkluderar både manuell testning och automatiserad testning, samt testning på olika enheter och webbläsare.
 8. Att inte ha en marknadsföringsplan: Din MVP är bara början – du behöver en solid marknadsföringsplan på plats för att marknadsföra och sälja din produkt. Detta bör inkludera taktik som marknadsföring på sociala medier, innehållsmarknadsföring och sökmotoroptimering.
 9. Att inte söka hjälp utifrån: Att bygga en MVP är mycket arbete, och det kan vara överväldigande om du försöker göra allt på egen hand. Det är viktigt att söka hjälp och resurser, oavsett om det är genom att anställa ett team, konsultera med experter eller använda onlineresurser.
 10. Att inte vara flexibel: Att bygga en MVP är en iterativ process, och det är viktigt att vara flexibel och öppen för att göra förändringar och förbättringar längs vägen. Det här kan innebära att du vänder din ursprungliga idé eller lägger till nya funktioner baserat på kundfeedback.


Sammantaget är nyckeln till att bygga en framgångsrik MVP att fokusera på kärnfunktionerna och funktionaliteten, validera din idé med potentiella kunder och vara öppen för att göra ändringar och förbättringar efter behov. Genom att undvika dessa vanliga misstag är du på god väg att lansera en framgångsrik produkt.

Trending Articles
 • Ansette fjernutviklere i Barcelona
 • 4 Ways To Add Custom CSS To WordPress Website
 • Toplande for startups til at ansatte tekniske team
 • Check out our associated talent
  OpenERP developers
  CppCMS developers
  Visio developers
  Sails.js developers
  Cloud Infrastructure developers