10 feil nar du prover a bygge MVP

Et minimum viable product (MVP) er en utviklingsteknikk der et nytt produkt introduseres til markedet med grunnleggende funksjoner, men tilstrekkelig til å samle validert læring om produktets videre utvikling.


MVP-konseptet brukes til å teste en produkthypotese med minst mulig innsats og minst mulig utvikling. MVP-er brukes til å samle den største mengden validert læring om produktet med minst mulig innsats. Denne tilnærmingen hjelper bedrifter til raskt og effektivt å finne ut om produktideen deres er levedyktig, og kan hjelpe dem til å unngå å kaste bort tid og ressurser på et produkt som sannsynligvis ikke vil bli vellykket.


De 10 største feilene folk gjør når de prøver å bygge MVP (minimum levedyktig produkt):


 1. Ikke definere MVP klart: Det er viktig å ha en klar ide om hva MVP er og ikke er. Dette vil hjelpe deg med å fokusere innsatsen og ressursene dine på de viktigste funksjonene og funksjonaliteten, i stedet for å bli avledet av unødvendige bjeller og fløyter.
 2. Unnlatelse av å validere MVP: Før du begynner å bygge MVP, er det avgjørende å validere ideen din med potensielle kunder. Dette kan gjøres gjennom markedsundersøkelser, kundeintervjuer eller til og med en landingsside for å måle interesse. Å unnlate å validere MVP-en din kan føre til å bygge noe som ingen vil ha, noe som er bortkastet tid og ressurser.
 3. Prøver å gjøre for mye: Det er fristende å prøve å pakke så mye funksjonalitet som mulig inn i MVP-en din, men dette kan være en feil. Det er viktig å holde MVP-en så slank og minimal som mulig, med fokus på kjernefunksjonene som er absolutt nødvendige.
 4. Ikke involver kundene i prosessen: Det er kundene dine som til slutt skal bruke produktet ditt, så det er viktig å få deres innspill og tilbakemeldinger under utviklingsprosessen. Dette kan hjelpe deg med å bygge et produkt som oppfyller deres behov og adresserer deres smertepunkter.
 5. Ignorer konkurrentene: Det er viktig å undersøke og forstå konkurrentene dine når du bygger din MVP. Dette vil hjelpe deg med å identifisere unike funksjoner eller funksjoner du må inkludere for å skille produktet ditt.
 6. Vurderer ikke skalerbarhet: Selv om det er viktig å holde MVP minimal, er det også viktig å vurdere skalerbarhet. Du ønsker å bygge et produkt som enkelt kan utvides og tilpasses etter hvert som virksomheten din vokser.
 7. Ikke testing grundig: Grundig testing er avgjørende for å sikre at din MVP er funksjonell og brukervennlig. Dette inkluderer både manuell testing og automatisert testing, samt testing på ulike enheter og nettlesere.
 8. Å ikke ha en markedsføringsplan: MVP-en din er bare begynnelsen – du trenger en solid markedsføringsplan for å markedsføre og selge produktet ditt. Dette bør inkludere taktikker som markedsføring på sosiale medier, innholdsmarkedsføring og søkemotoroptimalisering.
 9. Ikke søke hjelp utenfra: Å bygge en MVP er mye arbeid, og det kan være overveldende hvis du prøver å gjøre alt på egenhånd. Det er viktig å oppsøke hjelp og ressurser, enten det er ved å ansette et team, rådføre seg med eksperter eller bruke nettressurser.
 10. Ikke være fleksibel: Å bygge en MVP er en iterativ prosess, og det er viktig å være fleksibel og åpen for å gjøre endringer og forbedringer underveis. Dette kan bety å pivotere den opprinnelige ideen din eller legge til nye funksjoner basert på tilbakemeldinger fra kunder.


Totalt sett er nøkkelen til å bygge en vellykket MVP å fokusere på kjernefunksjonene og funksjonaliteten, validere ideen din med potensielle kunder og være åpen for å gjøre endringer og forbedringer etter behov. Ved å unngå disse vanlige feilene vil du være på god vei til å lansere et vellykket produkt.

Trendartikel
 • Programvareutvikler til forretningsutvikler
 • Lej fjernudvikler til Android til din virksomhed
 • So stellen Sie Ruby-Entwickler im Jahr 2024 ein
 • Schauen Sie sich unser zugehöriges Talent an
  OCaml entwickler
  Backbone entwickler
  Shell entwickler
  FormEngine entwickler
  Mono entwickler